Nl En
 

Gault&Millau Awards

Deze Rotterdamse horecazaken vielen dik in de prijzen tijdens uitreiking Gault&Millau Awards

Maar liefst drie Rotterdamse horecaondernemingen zijn in de prijzen gevallen tijdens de Gault&Millau Awards. Restaurants Fitzgerald, Tres en Botanero gingen er met de eerste prijs vandoor in de categorieën ‘Beste Wijnkaart van het Jaar’, ‘Ontdekking van het Jaar’ en ‘Cocktailbar van het Jaar’.

Michael van der Kroft van restaurant Tres in Rotterdam mocht de award voor ‘Ontdekking van het Jaar’ in ontvangst nemen en kreeg een 15,5 van de jury. Het kleine restaurant, met slechts zestien stoelen, zit verstopt in het Entrepotgebouw Vijf Werelddelen.

Ook David Trampe van Botanero en Danny Gonzalez van Fitzgerald mochten mooie prijzen in ontvangst nemen. Botanero werd uitgeroepen tot de beste cocktailbar van het jaar en Fitzgerald werd aangewezen als het restaurant met de beste wijnkaart.

Gault&Millau

Gault&Millau is een restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. In de gids staan ruim 840 restaurants, die worden beoordeeld op een schaal van twintig punten. Elk jaar wordt de Gault&Millau-selectie op feestelijke wijze bekendgemaakt, waarbij de belangrijkste Nederlandse chefs en partners bij elkaar komen. Ook nu zijn de awards uitgereikt aan de prijswinnaars en was er ruimte voor ontmoetingen en netwerken in de foyer van Tivoli Vredenburg.