Nl En
 

Michael Verhagen

Chef kok

Divider

Michael maakt al sinds de opening in 2015 deel uit van ons team. Eerst gaf hij als sous-chef jarenlang samen met Remco leiding aan het keukenteam en nu is hij zelf de chef-kok.

Zijn passie voor koken, lekker eten en gastronomie ontstond al in zijn kindertijd toen hij zag hoe zijn oma mensen met haar kookkunsten kon samenbrengen rond haar tafel. Dat is precies wat een goede maaltijd doet volgens Michael: verbinden.

Voordat hij zes jaar geleden begon bij Fitzgerald deed Michael op verschillende plekken ervaring op, startend in Cuijk waar hij de koksopleiding genoot aan De Rooi Pannen. Nadien werkte hij in Nijmegen, Suriname en Rotterdam bij gerenommeerde restaurants. Zo werkten Michael en Danny al eerder samen bij het restaurant van het Wereldmuseum. Michael is gelukkig getrouwd met Nina en samen genieten ze van hun twee kinderen.

Zijn kookstijl heeft een klassieke basis, maar wel met accenten uit bijvoorbeeld Japan, Zuid-Amerika, of Spanje. Dus echt internationaal. Het combineren en samenbrengen van smaken vind Michael belangrijk. En daarbij doet hij geen concessies aan de kwaliteit. De basis wordt gevormd door de ingrediënten, die moeten top zijn. Vervolgens zorgt hij met zijn team voor de balans in smaken. Deze kookstijl past ook precies bij Fitzgerald, waar de moderne Franse keuken met subtiele accenten van elders de basis vormt van onze gerechten.